fbpx

Хірургія та Анестезіологія

Наш ветеринарний центр має можливість надання хірургічної допомоги тваринам у різних напрямках:

-Абдомінальна хірургія
-Хірургія м’яких тканин
-Пластична хірургія
-Нейрохірургія
-Ортопедія
-Ендохірургія
-Торакальна хірургія
-Щелепно-лицьова хірургія

Усі хірургічні втручання проводяться виключно у команді з анестезіологом, у розпорядженні якого є все необхідне для цього сучасне обладнання:

-Кисневий концентратор
-Монітор для оцінки вітальних функцій пацієнта (де виходять дані про температуру, артеріальний тиск, пульс, ЕКГ, дані капнографії та оксиметрії)
-Капнограф
-Кисневі маски
-Грілка для підтримки температури тіла тварини під час хірургічного втручання
-Апарат для інтраопераційного проведення інфузійної терапії із постійною швидкістю
-Апарат для підігріву інфузійних розчинів

Всі власники бояться операції через анестезіологічні ризики, багато хто помилково вважає, що певним породам собак і кішок, а також пацієнтам з маленькою вагою або літнім тваринам протипоказаний наркоз. Насправді ж анестезіологічний ризик ніяк не пов’язаний із вагою або конкретною породою, а пов’язаний виключно зі станом тварини (його органів та систем) на момент операції, наявністю у неї супутніх захворювань. Перед будь-якою операцією пацієнта оглядає ветеринарний лікар-анестезіолог, ретельно збирає анамнез, призначає передопераційні дослідження. Тільки за результатами огляду та досліджень лікар оцінює анестезіологічні ризики та підбирає схему проведення операції індивідуально для кожного пацієнта. Наявність певних патологій які завжди свідчить, що тварині протипоказаний наркоз. Навпаки, поінформованість про це анестезіолога допоможе правильно вибрати препарати для підготовки пацієнта до операції, проведення її та спостереження у післяопераційному періоді. Тому не можна нехтувати передопераційним обстеженням кішок та собак навіть для проведення найпростіших хірургічних втручань.